Malique feat Joe Flizzow - 2010 Masih Hip Hop

(korus)
Masa berlalu zaman berubah
Dia berubah, mereka berubah
Orang berubah semua dah berubah
Tapi aku masih hip hop (2x)

(verse 1)
Dah sepuluh raya masih ada gaya
Rancangan berjaya Joe kita hampir kaya
Too Phat dah bersara senegara terpedaya
Mereka bina kerjaya kita dah bina empayar
Rakit-rakit sekarang kita dah berlayar
Sakit-sakit sekarang kita dah dibayar
Mereka masih satu show dua ribu
Kita masih belanja duit show tahun dua ribu
Masih flow macam tahun dua ribu
Masih funky for the fellas, huh, mereka jealous
Dengan dua budak sihat ingat dah tamat riwayat
Kita balik ketawa sambung hikayat, check
Kalau ku pergi, tunggu, ku pasti kan kembali
Analogi taksi bila beraksi
Dari bermula ke kini lagu jadi legasi
Ku macam tangan sentiasa di sisimu

(ulang korus)

(verse 2)
Masih hip hop, ku tetap rock
Masih boleh Pop Lock boleh Top Rock
Headspin, Windmill, Flare, Air Tracks
Masih beli Air Force dan Air Max
Tin aerosol masih cari dinding
Boombox dentum jiran masih bising
Old school, aksesori ku discman
Headphone, back pack, tuala putih, wrist band
Check it out bling hayun ikut lenggok
Di KL masih cun awek masih mahu tengok
SG masih gerek mata air pandang
Di JKT ku masih keren tapi tambah gantang
Hip hop, ya aku masih lagi
Masih hip hip hop masih tip top
Dari dulu sampai ke kini dan sampai ke mati
Hip hop sentiasa di hati

(ulang korus)

(verse 3)
Apa boleh buat, Flizzow suka buat
Benda yang kritik kata orang tak boleh buat
Gua tetap rap, walau mereka belot
Kita jalan terus mereka jalan belok-belok
Lirik masih elok, telok Kuala Lumpur
Swagger orang Johor wajib siar wajib tonton
Dua album solo, lima pengiktirafan
Tapi yang lebih penting respect dari masyarakat
Dan komunitasi hip hop terima kasih
Kerana tidak dengar dan percaya spekulasi
Joe Flizzow dan Malique kembali kolaborasi
Hello industri inilah sambungan dominasi
Ku ulang sekali lagi, ku hip hop sampai mati
Walau sekarang hip hop uzur tapi masih belum terkubur
Boleh panggil kami doktor pakar bedah rapper plastik
Troy/McNamara Nip Tuck, Too Phat masih hip hop

(ulang korus)
Previous
Next Post »
0 Komen